Om fotografen

Det började år 1985, på min 14-årsdag och konfirmationsdag, med att jag fick min första kamera. En systemkamera av märket Minolta (x300). Tillsammans med den gjorde jag många resor både inom norden och skidsemesterresor till Alperna. Till slut drabbades dock kameran av "solsting", med resultatet att allt blev fotograferat med en tusendels sekund, oavsett inställningar. Något som inte fungerade i alla lägen. Därför blev det i stället ett antal år med olika kompaktkameror i bagaget. Kameror som för mig bjöd mer av fotograferingstillfällen och la en ytterligare dimension till fotograferandet, filmrulle efter filmrulle.

När den digitala tekniken kom var jag dock lite avvaktande. År 2001 föll jag trots allt för en ganska bra och prisvärd kamera av den tiden. I januari 2007 tröttnade jag dock på att vänta mellan var bild, för kameran var trots allt riktigt långsam. Motiven hann springa ifrån mig helt enkelt. Därefter har jag försökt hålla ett öga på kameramarknaden och bytt kameror ett flertal gånger. Jag har avnjutit ett mycket varierat fotograferande med både bra systemkameror (inkluderat god optik) och effektiva och trevliga kompaktkameror. Kameror som varit garanterat bra på att registrera fotografens (mina) alla misstag och felinställningar. Trots detta hävdar jag bestämt att bildkänslan är viktigare än tekniken. Visst söker jag fortfarande minst en skarp punkt i bilden, men att fotografera under svåra förhållanden och med tekniska begränsningar kan vara en riktig fröjd. När man lyckas blir man upprymd och glad för lång tid framöver.

Hoppas att alla mina lästa böcker, de kurser jag inspirerats av samt allt fotograferande och timmar med fingret på avtryckaren ska visa sig i mina bilder på något sätt. Vi har alla olika sätt att sätta fokus på tillvaron, men jag hoppas att mitt fotograferande positivt skall inspirera dig och andra eventuellt framtida fotografer till egna framsteg. I bästa fall kanske jag också kan inspirera dig till köp av en canvas eller ett bildköp? Vem vet?
Själv lever jag på hoppet...

Funderar du på något ytterligare? Sänd mig då gärna ett e-mail till: picture@photolamal.se 

Powered by: Imagedesk